Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Anasayfa / Blog / Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tükettiğimiz yemekler ve içecekler her ne olursa olsun dişlerde bir iz bırakır ve bu yüzden de her yemekten sonra dişleri fırçalamak çok önemlidir. Çocuk yaşlarda kazanılan bu alışkanlık ilerleyen zamanlarda da oldukça işinize yarayacak ve ağız sağlığınızı koruyacak bir rutin halini alır. 

Diş hekiminiz, aldığınız diş sağlığı tedavisi öncesi ve sonrası size en iyi diş bakımını verecek olan kişidir. Bu yüzden doktor kontrollerini düzenli takip etmek ve iletişim halinde olmak her iki tarafında yararınadır. En nihayetinde diş hekimi de tedaviye gelen hasta da sonuçtan memnun kalmak ister.

Dişlerinizi her yemekten sonra fırçaladıktan sonra, diş ipi, gargara ya da eğer bir tedavi süreci geçirdiyseniz doktorunuzla birlikte belirlediğiniz bakım ritüelini uygulamanız sağlıklı bir gülümsemenin kapısını açar.

Diş fırçalarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Diş fırçalamada kullanılan diş fırçası genel olarak orta sertlikte ve küçük başlı tavsiye edilir. Fırçanın başı küçük olduğunda fırçalama esnasında arka dişlere doğru giderken, midenin bulanma refleksi önlenmiş olur.

Diş macunu kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Diş macunlarının içinde florür olan markalar tercih edilmelidir.

Diş fırçasına diş macununu leblebinin yarısı kadar sıkmak sağlıklı bir fırçalama için yeterlidir.

Bir markayı sürekli değil de farklı markaları dönüşümlü kullanmak gerekir. Diş macunlarının içindeki aşındırıcıların şekil ve boyut değiştirmesi sebebiyle diş üzerinde, diş macunlarından kaynaklı aynı yönde bir aşındırma oluşması önlenir.

Diş fırçalama nasıl olmalıdır?

Diş fırçalama tekniğinde diş fırçası 45 derecelik bir açı ile tutulmalıdır. Diş fırçalama yumuşak dairesel hareketlerle, önden arkaya doğru yapılmalıdır. Diş fırçalamaya diş eti hizasından başlanmalıdır. Böylelikle hem dişlerinizin hem de diş etlerinizin sağlığı bakım altına alınır. Eğer fırçalama esnasında diş etleriniz kanıyorsa fırçalamaya hassas hareketlerle devam edilmelidir. Diş fırçası kişiye özeldir ve 3 ya da 4 ayda bir değiştirilmesi önerilir.

Diş bakımı ömür boyu süren ve gün geçtikçe sizi sağlığınızla buluşturan gündelik bir bakım rutinidir.