İmplant Tedavisi

Anasayfa / Blog / İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi

Ağız sağlığımızı geri kazanırken en çok tercih edilen uygulamalardan biri de implant tedavisidir. İmplant tedavisi cerrahi uygulamalar başlığı altında değerlendirilebilir ve çoğunlukla iğne ile uygulanan lokal anestezi yoluyla yapılır.

İmplant nedir?

Temel prensibi kaybolan diş köklerinin yerine yenisini getirmek olan İmplant tedavisinde, çene kemiği içerisine yerleştirilen özel bir titanyum vida kullanılır ve üzerine diş çalışılır. Zamanla çene kemiği ile kaynayan implant uzun yıllar sizinle birlikte yaşar.

İmplant tedavisinin aşamaları nelerdir?

İmplant tedavisi 3D görüntülüme (tomografi) yöntemi ile başlayan bir süreçtir. Alanında uzman diş doktorunuz, implant yerleştirilebilecek en uygun bölgeyi seçer. Çene yapısına göre implant çeşidi belirlenir. İmplantlar basit bir operasyonla yerleştirilir ve bekleme süresi başlar. Ortalama 2 ile 3 ay arasında diş hekiminizin belirlediği tarihlerde kontrole gelerek süreci tamamlamış olursunuz.

İmplant tedavisinde yaş sınırı var mıdır?

Alt yaş sınırı olarak 18 belirlenmiştir çünkü çene gelişiminin tamamlanması beklenir. Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte diş sağlığı tedavilerinde yaş aralığı skalası genişlemiştir.   

İmplant tedavisi kimlerde risk oluşturur?

Kronik bir kalp rahatsızlığınız varsa,

Hamileyseniz,

Herhangi bir bağımlılığınız varsa,

Diyabet ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, risk var demektir ama iyi haber; diş hekiminiz sizin için en uygun tedavi yöntemini söyleyecektir.

  

İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?

İmplant tedavileri sonucunda doğal görünümlü bir diş yapısına kavuşabilirsiniz.

Damak kullanan ya da tamamen bütün dişlerini kaybetmiş hastalarda implant tedavisi sayesinde hastalar hareketli dişlerden kurtulabilirler.

İmplant takılan yerin üzerine çalışılan diş sağlam bir yapıda olduğu için, çiğneme ve konuşma gibi durumlarda gerçek dişiniz gibi doğal bir kullanım sağlar.

İmplant uygulamalarında sadece hasarlı olan diş üzerinde çalışılır. Dolayısıyla sağlam dişleriniz hasar görmeden tedaviniz son bulmuş olur.

Hiçbir yan etkisi bulunmayan implant tedavisinde, kaliteli implant kullanmak ve kontrollerinizi takip etmek yeterli olacaktır. İmplantlı dişlerin bakımı ise sağlam dişlerin bakımı ile aynı rutinde ilerler. Düzenli diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve düzenli doktor kontrolü tedavi sonrasında da devam etmelidir.